fredag 20 februari 2009

Nästa projekt?

Kanske kan bli den här färgglada capen med en massa blommor. Mönstret fick jag av A från sidan Coats. Skulle kunna vara nåt till bröllopet jag ska på i sommar kanske. Blommorna är Flower Looms, hade aldrig hört talas om detta innan, men nu tror jag att jag måste köpa en. Det är en liten plastmanick som man trär trådar i och vips, en blomma!


tisdag 17 februari 2009

Semester!

Yihoo! På söndag blir det sol. (Hoppas jag). Då drar vi till Teneriffa. (Temperatur just nu: 19 grader!). Kom fram till att det var 15 år sen jag var där sist. Ska bli så härligt...

bilder rån ving

Veckans soppa!

Slängde ihop en ny soppa i helgen efter ett receot ur senaste Elle Mat & Vin. Fantastisk tidning. Potatissoppa med parmesan och baconströssel. Tyvärr hade jag glömt parmesanen hemma så det fick bli utan, men den var mycket god ändå. Och enkel att laga.

Receptet kommer här:
2 personer
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 msk smör
1 lagerblad
6 dl grönsaksbuljong
1 dl creme fraiche
socker, salt och vitpeppar
1 dl parmesan, färskriven
100 g knaperstekt bacon
riven muskotnöt
färsk persilja

Skölj purjon och hacka i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och potatis i smör i en stor kastrull och tillsätt ett lagerblad. Slå på buljong och låt soppan sjuda på svag värme i ca 30 minuter tills potatisen mjuknat. Klipp baconet i små bitar och knaperstek. Plocka bort lagerbladet och mixa soppan slät tillsammans med creme fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar. Vispa i den rivna parmesanen. Servera soppan tillsammans med baconströsslet och lite nyriven muskotnöt. Toppa med persilja.

söndag 15 februari 2009

Alla hjärtans helg!

Helgen spenderades i ett vintrigt, soligt härligt Olofsbo där vi har promenerat vid havet, läst en bok i solen och ätit en god middag.
P fick en liten alla hjärtans dag present inslagen i hemmagjort papper och pyssligt kort.
Jag fick jättefina muffinsformar av min syster och en rolig pysselbok av mamma.

Ps paket

Bakformar från kalasform

Pyssel de luxe

Jag fick en middag

fredag 13 februari 2009

H&M Home

Det har väl inte undgått nån att H&M snart lanserar en hemkollektion, har skrivits om det massor på olika bloggar. Igår beställde jag ett ex av katalogen, kommer 19 februari. Spännande.

Trevlig helg alla, om några timmar åker vi till kusten och firar helg. Härligt!

onsdag 11 februari 2009

Frimärksfrossa!

Köpte finfina frimärken igår med hjärtan. Och idag hittade jag det här underbara med pussmun. Men de fanns visst bara på rulle, 100 stycken. Hade i och för sig tänkt skicka lite mer brev men jag kanske inte behöver så många. På postens hemsida finns en ny rolig frimärkesväljare, kolla in den...

Födelsedagsfrukosten...

...såg ut såhär för dagens födelsedagsbarn, eller barn, nja, jag vet inte...

Peanutbutter cupcakes. Såklart från Leilas.
Gjorde succé även dagen efter på jobbet

Frukostbricka i rött tema, med cupcake, blommor och present.

Blev inspirerad av besöket på Grönbergs Interiör i Göteborg häromveckan.
Tårtpapper runt buketten - så fint!

söndag 8 februari 2009

Matiga muffins!

För några år sen bakade jag ofta matmuffins, med olika fyllningar. Perfekt lunch med en sallad till. I senaste numret av Elle Mat & Vin, fanns massor av recept på just muffins. Testade ett ikväll med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Supergoda. Och enkla - testa!

Grundrecept
5 dl vetemjöl

2 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt
3 ägg

1/2 dl olivolja

3 dl turkisk yoghurt (jag tog naturell yoghurt)

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop, ägg, olivolja och yoghurt. Rör ner mjölblandningen.

Fetaostmuffions med kapris & soltorkade tomater

8 stora muffins

1 sats matmuffins, grundrecept
Fyllning:

4 msk kapris (jag tog svart kalamatoliver istället)

100 g soltorkade tomater (hackade)

150 g fetaost
Gör muffinssmeten enligt grundreceptet. Blanda kapris, tomater och smulad fetaost i smeten. Häll den i formar och grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.


Helgpyssel

Igår testade jag ett nytt recept från Leilas: Choklad och olivskorpor. Mycket goda. I en liten strut av bakplåtspapper och mitt nya band, blev de en liten present till gårdagens värdinna.


Tog mig även an ett av vinställen från IKEA som behövde liten uppfräschning. Letade fram vad jag trodde var svart lackfärg, men efter halva stället målat och lite noggrannare titt på burken, visade sig vara en gammal burk tavelfärg. Ja ja, svart blev det iallafall, om än matt...

Före

Efter

lördag 7 februari 2009

Smart...

...om man som jag har lätt för att förlägga sina nycklar. Från Héctor Serrano Studio.

fredag 6 februari 2009

Filmfrossa

Jag har sett så många bra filmer det sista, som jag bara måste tipsa om.
De flesta under täcket i soffan och en i biomörkret.
Revolutionary Road berörde med fantastiska skådespelare, intressant handling och skön miljö. Slumdog Millionaire gick rakt in i hjärtat, så smart story, sorglig men otroligt vacker...
The curious case of Benjamin Button hade verkligen ett annorlunda manus, Brad Pitt som man aldrig sett honom förut och Cate Blanchett snyggare än nånsin.
Men den absolouta favoriten är Mammut. Vilken film! Den bara slog knockout. Människoskildringar som var så berörande. Ni bara måste se den!

Har några på hög som jag tänkte avverka härnäst, b la The Reader, Australia och Doubt.

Anna Ternheim Live

Vilken bra konsert vi var på igår. Nina Kinert värmde upp med några låtar från nya plattan, tyvärr inte en av mina gamla favoriter, Through your eyes. Sedan njöt vi till fullo av Anna Ternheim, som bjöd på en massa låtar från senaste plattan, men också många fantastiska låtar från de två första skivorna. Och faktiskt tycker jag Shoreline fortfarande är en av de bästa...

Pilgrim + Medecins Sans Frontieres

Pilgrims samarbete med Medecins Sans Frontieres, Läkare utan gränser, är beundransvärt tycker jag. I vår har de tagit fram ett halsband, där all vinst går till hjälporganisationen, om man köper halsbandet kan Läkare utan gränser göra följande:
· Treat 15 people with cholera
· Provide basic medical help to 37 people for an entire month
· Treat 32 people with meningitis
· Provide medicine for an AIDS-inflicted child for over 2 months
· Cure 20 people with malaria

tisdag 3 februari 2009

Suverän soppa!

Måndag har blivit soppdag. Hittade ett reportage med soppor av Liselotte Forslin i ett nummer av Damernas Värld, och har snart testat alla recept. Supergoda. Har två kokböcker av Liselotte, favoriten är Smart och Gott. Rekommenderas. Idag blev det Rostad Rotfruktssoppa med fetaost till lunch...

söndag 1 februari 2009

After work, räkmacka och promenad

Det var denna helgen sammanfattad i tre ord. Gårdagen spenderades med härliga vänner i Göteborg och avslutades på Heaven23. Idag blev det en lång promenad i det härliga vädret, passade också på att inhandla en ny kamera. Det blev den rosa, och jag är mycket nöjd!
Hoppas att jag ska hinna med några varv på vantprojektet också, vi hade en liten avmätning häromdagen så nu är det bara att sticka på...