Receptet kommer här:
2 personer
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 msk smör
1 lagerblad
6 dl grönsaksbuljong
1 dl creme fraiche
socker, salt och vitpeppar
1 dl parmesan, färskriven
100 g knaperstekt bacon
riven muskotnöt
färsk persilja
Skölj purjon och hacka i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och potatis i smör i en stor kastrull och tillsätt ett lagerblad. Slå på buljong och låt soppan sjuda på svag värme i ca 30 minuter tills potatisen mjuknat. Klipp baconet i små bitar och knaperstek. Plocka bort lagerbladet och mixa soppan slät tillsammans med creme fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar. Vispa i den rivna parmesanen. Servera soppan tillsammans med baconströsslet och lite nyriven muskotnöt. Toppa med persilja.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar