Slängde ihop en ny soppa i helgen efter ett receot ur senaste Elle Mat & Vin. Fantastisk tidning. Potatissoppa med parmesan och baconströssel. Tyvärr hade jag glömt parmesanen hemma så det fick bli utan, men den var mycket god ändå. Och enkel att laga.
Receptet kommer här:
2 personer
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
4 potatisar
1 msk smör
1 lagerblad
6 dl grönsaksbuljong
1 dl creme fraiche
socker, salt och vitpeppar
1 dl parmesan, färskriven
100 g knaperstekt bacon
riven muskotnöt
färsk persilja
Skölj purjon och hacka i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Fräs lök, vitlök och potatis i smör i en stor kastrull och tillsätt ett lagerblad. Slå på buljong och låt soppan sjuda på svag värme i ca 30 minuter tills potatisen mjuknat. Klipp baconet i små bitar och knaperstek. Plocka bort lagerbladet och mixa soppan slät tillsammans med creme fraiche. Smaka av med socker, salt och vitpeppar. Vispa i den rivna parmesanen. Servera soppan tillsammans med baconströsslet och lite nyriven muskotnöt. Toppa med persilja.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar