söndag 8 februari 2009

Matiga muffins!

För några år sen bakade jag ofta matmuffins, med olika fyllningar. Perfekt lunch med en sallad till. I senaste numret av Elle Mat & Vin, fanns massor av recept på just muffins. Testade ett ikväll med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Supergoda. Och enkla - testa!

Grundrecept
5 dl vetemjöl

2 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt
3 ägg

1/2 dl olivolja

3 dl turkisk yoghurt (jag tog naturell yoghurt)

Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop, ägg, olivolja och yoghurt. Rör ner mjölblandningen.

Fetaostmuffions med kapris & soltorkade tomater

8 stora muffins

1 sats matmuffins, grundrecept
Fyllning:

4 msk kapris (jag tog svart kalamatoliver istället)

100 g soltorkade tomater (hackade)

150 g fetaost
Gör muffinssmeten enligt grundreceptet. Blanda kapris, tomater och smulad fetaost i smeten. Häll den i formar och grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.


Inga kommentarer: