För några år sen bakade jag ofta matmuffins, med olika fyllningar. Perfekt lunch med en sallad till. I senaste numret av Elle Mat & Vin, fanns massor av recept på just muffins. Testade ett ikväll med fetaost, oliver och soltorkade tomater. Supergoda. Och enkla - testa!
Grundrecept
5 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 ägg
1/2 dl olivolja
3 dl turkisk yoghurt (jag tog naturell yoghurt)
Blanda mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop, ägg, olivolja och yoghurt. Rör ner mjölblandningen.
Fetaostmuffions med kapris & soltorkade tomater
8 stora muffins
1 sats matmuffins, grundrecept
Fyllning:
4 msk kapris (jag tog svart kalamatoliver istället)
100 g soltorkade tomater (hackade)
150 g fetaost
Gör muffinssmeten enligt grundreceptet. Blanda kapris, tomater och smulad fetaost i smeten. Häll den i formar och grädda i 200 grader i cirka 20 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar