Tredje receptet ut blir den här enkla rätten. Jag bytte kalkonkorven mot falukorv, det funkade kanon!
Kalkonkorv med ljummen sallad
Portioner: 4
Ingredienser
1/2 purjolök
2 tomater
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
2 burkar matvete (à 410 g)
2 msk olja
1/2 dl persilja (fryst, hackad)
2-3 msk citronjuice
salt och svartpeppar
500 g kalkonkorv
1 msk olja
Gör så här
1. Ansa och skär purjolök i strimlor. Skär tomater i bitar. Skala och grovhacka vitlöksklyftor. Dela, kärna ur och finhacka röd chilifrukt. Häll av och skölj matvete. Fräs vitlöken försiktigt i olja ca 1 minut. Tillsätt purjolök och matvete, låt allt bli genomvarmt. Lägg över i en skål och låt svalna något.
2. Tillsätt tomaterna, chilin och persilja. Pressa över citronjuice. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
3. Skär kalkonkorv i cm-tjocka skivor. Stek i olja 1/2–1 minut på varje sida. Servera med matvetesalladen.
21 timmar sedan
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar