bild från ica.se
Pajskal i långpanna - päron & ost
Portioner: ger 8-10 bitar
PAJSKAL
250 g smör eller margarin
6 dl vetemjöl
vatten
ÄGGSTANNING
5 ägg
5 dl mjölk
salt och peppar
PÄRON & OST
500 g rökt/kokt skinka
2 fasta päron (200 g)
1 burk kesella lätt (2 1/2 dl, 1%)
200 g ädelost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 4–5 msk vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg.
3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15–30 minuter.
4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
ÄGGSTANNING
Vispa ihop ägg, mjölk, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Fyll enligt nedan.
PÄRON & OST
1. Skär rökt/kokt skinka i cm-stora tärningar.
2. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor.
3. Vispa ihop äggstanningen med kesella lätt.
4. Fördela skinktärningar och ädelost (grovriven) i pajskalet. Häll på äggstanningen. Fördela päronskivorna överst. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.
Smaklig måltid!
1 kommentar:
Mycket god paj! :-)
Skicka en kommentar