torsdag 5 januari 2012

Elins knäckebröd

På nyårsafton snacksade vi på detta supergoda knäcke som jag var tvungen att få receptet på. Testade igår och det blev supergott. Testa ni också.

2 dl dinkel fullkornsmjöl
1 dl solroskärnor
1/2 dl pumpafrön
1/2 dl krossade linfrön
1/2 dl oskalade sesamfrön

Blanda allt och häll på
2 dl kokt vatten
1/2 dl rapsolja

Låt stå cirka 10 minuter.
Kavla ut på en plåt mellan två bakplåtspapper. Strö på flingsalt och skär med kniv.
Grädda i 150 grader ca 1 timma.

Lycka till!

5 kommentarer:

Mrs G sa...

Oj det lät ju jättegott!
Tack för tipset!

Kram Mrs G

Pyssellisa sa...

Ja supergott och enkelt. Ska dock testa två plåtar nästa gång, så blir det lite tunnare :)

Cecilia sa...

Måste testa detta snart! Kram

Pyssellisa sa...

Jag gjorde det igen häromdagen - använde två plåtar, då blev det lite tunnare och krispigare. Men gör inte som jag och glöm saltet, ingen höjdare. Kram

Pyssellisa sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.