tisdag 13 maj 2008

Middagstips

Igår blev det en liten stund under filt på balkongen med ett glas rosévin tillsammans med C. Efter det en av mina favoriträtter, grön lasagne, fast jag brukar göra den med köttfärs så den är väl inte så grön då. Receptet kommer från Arla...

Ingredienser
4 port
3 purjolökar eller 3 gula lökar
smör
4 tomater eller 1 burk hela tomater, ca 400 g
1/2 dl tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15%
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk basilika, färsk eller torkad
9 lasagneplattor
500 g cottage cheese, KESO® naturell
2 dl Arla Köket riven ost gratäng

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och strimla purjolöken eller skala och grovhacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Skär tomaterna i bitar. Rör i tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka upp. Varva grönsakssås, lasagneplattor och cottage cheese i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Servera med en sallad.

1 kommentar:

Cecilia sa...

det blev oerhört gott! tack för den goda maten!!! kram Cicci