onsdag 25 augusti 2010

Semester dag fem, sex, sju & åtta

Jag kan verkligen rekommendera en tur till Dalarna som är så fantastiskt fint.

Vi tjuvstartade resan med stopp och övernattning i Örebro och hälsade på syster med sambo. Därifrån var det inte så långt till första stoppet strax utanför Falun, som var lunch på mysiga Gamla Staberg trädgårdscafé och kök och en liten tur i den fina trädgården.



Trevlig trädgård.



Vackra vallmo.



Fin gammal dörr.



Nästa stopp var Sundborn och besök på Carl Larsson-gården. Ett fantastiskt hem. Vilka kreativa människor Carl och Karin var. Jag blev nästan mest imponerad av Karins textila konstverk. Missa för allt i världen inte Textilmuseets utställning om henne, vernissage 23 september.



Framme i Falun tog vi en tur genom de vackra gamla kvarteren upp till koppargruvan. Och så hann vi med ett snabbt besök på Dalarnas Museum.



Såhär fina nyckelringar fanns på vårt första övernattningshotell, Moskogen i Leksand.



På en gata i Leksand.



Tyvärr var inte Ylva Skarps butik öppen. Kolla in hennes hemsida. En dröm för en bokstavsälskare som jag.



Innan vi lämnade Leksand hann vi med en varm choklad på mysiga Siljans konditori.



Utkikstornet Vidablick i Rättvik hade stängt pga vattenläcka(!) men vi hade nog inte sett så mycket av utsikten även om det varit öppet för det var regn och mulet hela dagen.



Det är alltid lika kul att besöka Nusnäs och se dalahästmålningen. Vilket hantverk!







I Mora blev det ett besök på Vasaloppsmuseet. Fina gamla vallburkar att inspireras av.



Fantastiska Zorngården var väl värd ett besök, var nio år sen sist så en uppdatering var på sin plats. Visste ni t ex att Zorn redan vid 30-års ålder tjänat sin första miljon. På sin konst? Imponerande. Eftersom det är 150-årsjubileum iår hade de även en stor utställning på Zornmuseet som vi passade på att se.

Inga kommentarer: