fredag 30 oktober 2009

Trevlig helg!

Hoppas ni alla får en skön helg. Vi åker till Örebro och firar Alla Helgons dag.


bild från CountryLiving

torsdag 29 oktober 2009

Grattis gånger två

Två födelsedagsfirare har fått varsitt grattiskort nu i dagarna.



rött tema



halloween-tema

onsdag 28 oktober 2009

Årets glögg

Årets glögg är nu satt. Om några veckor blir det upptappning och provsmakning. Och fram tills dess kommer det dofta sådär ljuvligt gott. För nytillkomna läsare som vill testa - ni hittar receptet här!

tisdag 27 oktober 2009

Carolina Wallin Pérez

För er som inte upptäckt Carolina Wallin Pérez än är det dags nu. Den 28 oktober släpps hennes album Pärlor och svin, med Kent-covers. Min absoluta favorit är hennes version av Pärlor.


Äppel päppel

Av en snäll jobbarkompis fick jag jättefina paradisäpplen som är perfekta som dekoration. Mamma fick hälften och såhär fint blev det när vi bytte somrig sand mot höstiga äpplen.

måndag 26 oktober 2009

Doppyssel II

Har återigen fått äran att hjälpa några fina vänner med dopkort. Ett alltid lika kul jobb. Speciellt när de blir så nöjda och glada...

- -

Och så extra roligt när man får ett såhär fint paket som tack :-)

Små människor

Vilken rolig blogg jag fick tips om häromdagen, kolla in den här.



"close shave"

bilder från little-people.blogspot.com

söndag 25 oktober 2009

Intill dig

Bo Kaspers Orkester har släppt en samlingsskiva. Undrar hur de lyckades välja ut bara 19 låtar från deras fantastiska repertoar. På plattan finns en ny duett tillsammans med Pauline - magisk!

Gåbortglögg

Snart är det glöggtiden (jag har redan provsmakat Blossas årgångsglögg, ingen favorit men god). Beställde även en 3-pack med små flaskor från 05, 06 och 08. Två av dom blev perfekta gå-bort-presenter förra helgen.


- - -

Och kolla här vad jag läste på Blossas hemsida (gick tydligen sådär med "endast beställningsvara"): Efterfrågan på BLOSSA 09 och BLOSSA x 3 har varit rekordhög. Därför finns de redan nu i de flesta av Systembolagets butiker. I stället för att förhandsboka kan du gå direkt till butiken och köpa din flaska. För att se om den finns på ditt Systembolag kan du besöka systembolaget.se

lördag 24 oktober 2009

Extreme Balkong makeover

Eller ja, iallafall har jag äntligen sytt ett insynsskydd. Samt bytt ut de trasiga stolsitsarna mot nya fina. Såhär såg det ut i helgen, bilder på resultatet kommer...

fredag 23 oktober 2009

Etsy

De här fina blocken med roliga listor kan man köpa på Etsy nu. Jag fick tips om dom för några månader sedan, då som gratis nedladdningsbara pdfer. Kolla här.

torsdag 22 oktober 2009

London calling - Habitat

En sån här klocka har stått på min önskelista länge. På Habitat finns två varianter, det får bli ett besök i någon av Londonbutikerna.

den här "klockar" in på 59 pund.


och den här går på 99.

onsdag 21 oktober 2009

Bröllopsdans

Om jag gifter mig nån gång skulle det gå till såhär. Ni blivande brudpar, kan det här va nåt?

London calling - GAP

När jag var ute på nätet idag för att leta inspirationsbilder till ett jobb hamnade jag på GAPs sida och hittade den här roliga bodyn. Är den inte underbar? Skriver upp GAP på Londonlistan...

bild från gap

Och när vi ändå pratar om GAP kan jag inte låta bli att kolla in den klassiska Audrey Hepburn-reklamen. Så bra!

tisdag 20 oktober 2009

Eliaspyssel

Ny i släkten sedan en vecka är lille Elias. Och han får såklart ett litet pysslat kort...



måndag 19 oktober 2009

Guy Fawkes Night

Fick precis en inbjudan från söta Sarah på Storegården, om att fira Guy Fawkes Night ute i Alboga den 5 november. Förra året var C och jag där och det var en fantastisk kväll, så jag vill gärna åka i år igen. Ska du med C?

Vintage stories

Idag är det premiär för KappAhls andra kollektion av Vintage Stories. Förra gången blev det aldrig något besök i butiken för mig men denna gången tänkte jag försöka ta mig ner till stan och kolla in plaggen på riktigt. Har redan några favoriter. Tycker verkligen de har lyckats med en rolig kombination av vackra kläder och accessoarer med vintage-touch.


1. Linne 249,- · 2. Hårband: 129,- · 3. Halsband: 149,-

söndag 18 oktober 2009

London calling - Anthropologie

Jippi! Vilken tur, strax innan jag kommer till London öppnar en av mina favoritbutiker, Anthropologie, sin första butik i Europa, på Regent Street i London. Det blir garanterat ett besök där!

lördag 17 oktober 2009

Childhood

Börjar inse att det kan bli svårt att rädda världen, men det är ganska lätt att stödja organisationer och kämpar för goda saker. Häromdagen beställde jag såna här fina armband från Childhood. Varje pärla på armbandet har en egen färg och beskriver en artikel i barnkonventionen.

Tyvärr läste jag idag i en artikel i GP om Rädda Barnen och pengar som skänks till dem som aldrig kommer fram. Jag hoppas att de är ett undantag.

bild från childhood

- - -

fredag 16 oktober 2009

Snapshots från Piemonte

Tillbringade helgen i ett varmt men disigt Piemonte, Italien. Här kommer lite bilder...







onsdag 14 oktober 2009

Rosa

Ni har väl köpt ett rosa band? Extra fint i år tycker jag, formgivet av Gert Wingårdh.

Idag köpte jag dessutom rosa rattar från ahlgrens bilar ...

tisdag 13 oktober 2009

Ljuvliga Lisa

Förra veckan var vi på Konserthuset i Göteborg och lyssnade på Lisa Ekdahl. En underbar kväll. Man blir aldrig besviken på en konsert med Lisa. Har sett henne minst fem gånger på olika scener och i olika konstellationer. Denna gången hade hon två extremt talangfulla musiker med sig och bjöd på både nya låtar från senaste plattan och gamla favoriter i ny tappning. Verkligen en Lisa för själen...

måndag 12 oktober 2009

London calling - EKOguide

I en av alla tidningar jag bläddrat i de senaste veckorna fick jag flera Londontips, bl a EKOguiden från VERY Styleguides. Beställde genast en karta och en guidebok till ett ekologiskt London. Hoppas på många tips till trevliga upplevelser.

lördag 10 oktober 2009

Plåsterpassion II

Plåster kan man som sagt inte få för mycket av. Hittade de här idag som gjorde mig glad.


bild via swissmiss

fredag 9 oktober 2009

oslo · 4 · vigelandparken

Söndagen spenderade vi i världens största skulpturpark: Vigelandsparken. Strålande sol och höstkänslor blandad med en massa häftiga skulpturer.



torsdag 8 oktober 2009

oslo · 3 · united bakeries

Som min vän och tillika resekamrat i Olso C redan bloggat om besökte vi även två av de sex bagerierna i kedjan United Bakeries. En upplevelse för själ och smak.




onsdag 7 oktober 2009

oslo · 2 · ibsen

På det oplanerade Osloprogrammet stod ett besök på Ibsenmuseet. Det var verkligen ett roligt museum. Snyggt med svart, rött och vitt som genomgående tema och roliga och intressant fakta om Ibsen presenterat på ett smakfullt och lättillgängligt sätt.


Dessutom gick vi en guidad tur i hans lägenhet som museet håller på att återställa med bla originalmöbler.

Inte nog med det hade museet de snyggaste toaletterna jag sett på länge. Tapetsering á la scrap kanske är nästa projekt?