fredag 6 november 2009

Veckans buffé 1 - Paj · päron & ost

Tidningen Buffé som man får från ICA om man har ICAkort har blivit min nya vän i köket. Det senaste har jag lagat nästan all mat från recept från olika Buffénummer. Enkelt, gott och roligt. Så nu ska ni får lite recepinspiration framöver...


bild från ica.se

Pajskal i långpanna - päron & ost


Portioner: ger 8-10 bitar



PAJSKAL

250 g smör eller margarin

6 dl vetemjöl

vatten



ÄGGSTANNING

5 ägg

5 dl mjölk

salt och peppar



PÄRON & OST

500 g rökt/kokt skinka
2 fasta päron (200 g)

1 burk kesella lätt (2 1/2 dl, 1%)

200 g ädelost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°C. 

2. Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt 4–5 msk vatten. Arbeta snabbt ihop till en deg. 

3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34 x 40 cm). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15–30 minuter. 

4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.

ÄGGSTANNING
Vispa ihop ägg, mjölk, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Fyll enligt nedan. 



PÄRON & OST

1. Skär rökt/kokt skinka i cm-stora tärningar. 

2. Dela, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. 

3. Vispa ihop äggstanningen med kesella lätt. 

4. Fördela skinktärningar och ädelost (grovriven) i pajskalet. Häll på äggstanningen. Fördela päronskivorna överst. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Smaklig måltid!

1 kommentar:

P sa...

Mycket god paj! :-)