torsdag 22 mars 2012

Pyssligt i Fjällen

Fångade lite pyssel hos M i fjällen som hon fixat sen sist.


Dessa lampor kan nog kräva lite tålamod att göra. Men snygga var dom!


Svärmors dukar...



... blev en löpare.

måndag 19 mars 2012

Fjällen

Efter några härliga dagar i fjällen med snö, spa och myskoxar är jag redo för vår!


Fiffigt bord utanför en liten inredningsbutik i Funäsdalen.


Myskoxar.


Roliga dekorationer på ett café.


Härlig utsikt.


Snö.


Skylten var uppsatt i år ;)

onsdag 14 mars 2012

Snö

Efter mitt seminarium idag är jag ledig tills nästa kurs startar på måndag, då passar det bra att ta den årliga turen norrut och hälsa på M i Bruksvallarna. Känns knasigt att åka från våren till snön men det ska bli härligt!



Här är en bild från förra året.

tisdag 13 mars 2012

Projekt griffeltavla I

Projekt griffeltavla började med inköp av tavla på loppis för några veckor sedan. Jag var bara ute efter ramen så tavlan hamnade på soptippen. Målade ramen vit och inhandlade spånskiva som målats med svart griffeltavelfärg. Resultatet kommer så småningom.





måndag 12 mars 2012

30-årsfesten III

Nedräkningen fortsätter. En ny rolig film inför 30-årsfesten i höst.

torsdag 8 mars 2012

Din stund på jorden

Passa på att se Borås Stadsteaters uppsättning av Vilhelm Mobergs Din stund på jorden - riktigt bra.

tisdag 6 mars 2012

Syskola

Förra veckan fick jag en liten sykurs av J. Hoppas att detta ska inspirera till kommande projekt. I utbyte hjälpte jag henne med nya namnetiketter till hennes fina Krimskrams-skapelser. Kolla in dom här!

måndag 5 mars 2012

Fantastiska Anna

I lördags var det äntligen dags för konsert med Anna Ternheim. Jag köpte biljetterna redan i höstas, men det var väl värt väntan. Underbara akustiska tolkningar av gamla och nya låtar framfördes. Ackompanierad av amerikanen Dave Ferguson, som producerat senaste skivan i Nashville.


söndag 4 mars 2012

Söndag

Ännu en vecka snart slut. Tiden flyger förbi. Veckan har bl a bjudit på vårkänslor, praktik på förlossningen, BB och barnmottagningen och en fantastiskt konsert med Anna Ternheim igår. Faktiskt även lite pyssel i form av sykurs och griffeltaveltillverkning. Idag står skolarbete på schemat. Jag håller på just nu - samtidigt som jag följer Vasaloppet.




Virkinspiration från pinterest - malin lindgren


Fint gratismönster härifrån


Ljuvlig klänning från Anthropologie

torsdag 1 mars 2012

Allt fler barn i slum och fattigdom när städer växer

Den traditionella bilden av fattigdom har tidigare ofta hämtats från en lantlig miljö. En ny rapport från UNICEF visar att det växande antal barn som lever i städernas slumområden hör till de allra mest utsatta och missgynnade. De är berövade de allra mest grundläggande rättigheterna när det gäller hälsa, utbildning och utveckling.

När städerna växer glöms barnen bort, och allt fler tvingas bo i fattiga slumområden utan sjukvård eller skola. Hundratals miljoner barn lever på detta sätt idag.

Jag stödjer UNICEF genom att vara ”Bloggare för varenda unge”. Genom att publicera detta bidrar jag till att förändra utsikterna för dessa barn. Hjälp mig genom att gilla och sprida detta inlägg. Har du en egen blogg? Bli bloggare ”För varenda unge” här och lägg upp detta inlägg du också!

UNICEF arbetar för att förbättra livet för barn som får sina rättigheter kränkta varje dag. De arbetar tillsammans med myndigheterna för att bland annat stärka hälsovårdssystem, bygga ut skolväsendet, sociala skyddssystem och förhindra att barn hamnar på gatan eller i tvångsarbete.

Läs mer på UNICEFs hemsida