fredag 29 juli 2011

Miljontals barn drabbade av svältkatastrofen på Afrikas horn

En livsfarlig kombination av torka, pågående konflikter och eskalerande matpriser har lett till svår undernäring i Östafrika och miljontals barn och kvinnor riskerar nu att dö.

UNICEF finns på plats och gör allt vi kan för att rädda barnens liv genom att se till att de får rent vatten, näring, vård och mediciner.

Och du kan vara med och rädda liv. SMS:a LIV till 72 900 och skänk 50 kr. Det räcker till 13 påsar nötkräm mot undernäring eller 29 påsar vätskeersättning. Tre påsar nötkräm om dagen kan vara allt som krävs för att rädda livet på ett undernärt barn.

Du kan även ge en gåva till Östafrikas barn här!

Läs mer om vad UNICEF gör för barnen på Afrikas horn.


© Kate Holt/UNICEF

Fredagsord

tisdag 26 juli 2011

Kronjuvelerna

Jag har inte bara jobbat utan även hunnit med biobesök. Kronjuvelerna var en väldigt vacker och bra film tycker jag. Jag läste att regissören Ella Lemhagen inspirerats av Tim Burton, och visst kan man se det. Rekommenderas!

fredag 22 juli 2011

Sommar

Ni missar väl inte de fantastiska sommarpratarna i p1. Perfekt att lyssna på som podcast i hängmattan eller på promenaden om man inte är ledig och kan lyssna på radion klockan 13. Igår lyssnade jag på Karin Broos program - det var verkligen gripande. Även Jonas Jonassons, Mark Levengoods och Henke Larssons program var riktigt bra.



Lyssna på Karin Broos sommarprogram här.

torsdag 21 juli 2011

Utflykt i Dalsjöfors

Efter jordgubbsplockningen i Dalsjöfors förra veckan passade jag på att kika runt bland de lokala delikatesserna i Skenstaboa. Perfekta presenter och stort utbud. Sedan åkte jag till den mysiga lilla butiken Le & Landa, de har bl a fina saker från Rice och Af Swedala. Jag avslutade med ett besök i Almedahls fabriksbutik och där blev jag positivt överraskad, mycket fina produkter i de klassiska mönstren men även andra roliga prylar. Ett besök i Dalsjöfors kan jag alltså varmt rekommendera.

tisdag 19 juli 2011

Nyskördat

Rädisorna växer som ogräs i pallkragarna. Är redan inne på andra sådden. Och de smakar ljuvligt!

lördag 16 juli 2011

One Day

Jag lyssnade på p3 för några veckor sedan på en intervju med författaren David Nicholls, han verkade väldigt sympatisk och pratade bl a om sin bästsäljande bok, One Day, som nu även ska bli film. Jag blev så nyfiken och klickade hem den direkt. Och oj vad bra det var! Läste de sista sidorna idag. Handlar kort om Emma och Dexter som träffas på sin examenskväll, varje kapitel i boken utspelar sig sedan på detta datum under 20 år.



Filmen med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna har premiär 14 oktober.

fredag 15 juli 2011

Bloggtorka

Jag tror det är det här heltidsarbetande sommarjobbslivet som äter upp blgginspirationen. Men idag har jag haft en ledig dag och bl a plockat jordgubbar, läst ut en fantastisk bok och samlat kraft, så nu siktar jag på bättre uppdatering.



Har även fyndat fina Mårbacka-pelargoner på rea idag.