Rabarberpaj
500 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1/2 dl Kelda vaniljsås
Deg:
1 1/2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 g kallt smör
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljsås.


Så gott det ser ut! Jag har bakat rabarbermuffins idag på våra rabarber. Det är så tillfredsställande att kunna plocka ingredienser i trädgården!
SvaraRaderaJa de blev riktigt goda! Om du har ett bra muffinsrecept får du gärna maila :) Kram
SvaraRadera