lördag 30 juni 2012

Vår & sommar

Imorgon är det juli. Vad hände med juni? Och januari, februari, mars, april och maj också för den delen. Tiden flyger förbi. Det gäller att stanna upp och hinna njuta.


I januari pluggade jag, jobbade, yogade, firade mamma, var på bio, såg First Aid Kit och avslutade med några dagar på sjukhus.
I februari skrev jag tenta, såg West Side Story, var på bio, var på överraskningskalas, käkade brunch, firade Patrik och avslutade med praktik på förlossningen.
I mars såg jag Anna Ternheim, var på tjemiddag, åt middag med klassen, var i Bruksvallarna, åt våfflor, jobbade och avslutade med ett Göteborgsbesök.
I april var jag på teater, firade påsk, var på GeKås, hade praktik på vårdcentral, provkörde bilar, var på ultraljud och avslutade med födelsedag.
I maj åkte jag paddan, hälsade på bebisar, såg Caroline af Ugglas, lärde mig profylaxandas, åt tacos med Ebbot, hade praktik i hemsjukvården och avslutade med en grillkväll.
I juni firade jag sommarlov, var på skulpturbiennal, såg en examensutställning, pysslade, njöt av ledighet, var i Örebro och avslutade med en filmkväll.

Klicka här för en liten spellista för vår&sommar.

fredag 29 juni 2012

Fina formar

Finfina muffinsformar fyndade jag på GeKåsbesöket häromsistens. Får nog bli bakning nån dag framöver.


torsdag 28 juni 2012

Filt av mormorsrutor

Den här filten tror jag blev klar någon gång i höstas, men kom aldrig med på bloggen. Trådarna fäste jag i och för sig inte förrän häromdagen. Och jag har inte virkat någon kant, tänker att jag kanske ska göra den lite större. Vid tillfälle. Om jag orkar. Men än så länge får den vara en lagom liten filt i soffan. Upptäckte dessutom just två lösa trådar som jag hade missat - blir att ta fram nålen igen...





onsdag 27 juni 2012

Moonrise Kingdom

Det går tyvärr allt för lång tid emellan biobesöken. Men ikväll blev det äntligen ett besök och vi såg en underbar film. Moonrise Kingdom. Väldigt snygg, rolig och bra.

tisdag 26 juni 2012

Fjäril

Om jag hade haft en vägg att tapetsera hade jag gjort det med den här superfina fjärilstapeten, Butterfly, från Mimou.


Bilder från Länna möbler






måndag 25 juni 2012

Mor

Mamma fick en försenad morsdagspresent för några veckor sedan. Roliga disktrasor och hemmagjord kruka :)


lördag 23 juni 2012

Midsommar

Snart åker vi hem efter mysiga dagar i Örebro med härligt midsommarfirande.

Midsommarkrans

Midsommarfika

Midsommargrill

Midsommartriss

Midsommarlunch

Midsommarblomster

Midsommaröl

torsdag 21 juni 2012

Kakfat & tävling

Jag har äntligen börjat mitt kakfatsprojekt, efter att ha loppisfyndade tallrikar stående några månader.


























Så passande då att Pastill har utlottning av kakfatsset från Kakfateriet. Hoppas på vinst. Kolla in och inspireras.





















Bild från Pastill.

onsdag 20 juni 2012

Relax

Igår åkte jag till syster yster i Örebro efter jobbet. Dagen har vi spenderat i ett härligt soligt och varmt Stockholm. Strosat på Östermalm, ätit lunch på Rosendals trädgård och ätit glass i Kungsträdgården bl.a. Allt detta gjorde mig trött. Så imorgon blir det vila :)





















Bild från pinterest.

tisdag 19 juni 2012

Nymålat

En spegel och några gamla pennställ föll offer för vit målarfärg förra veckan. Pennställen klädde jag med mönstrat papper på insidan, blev riktigt snyggt!





måndag 18 juni 2012

Tvillingar

Förra helgen hälsade vi på nykomlingarna i släkten - två små tvillingar. Jag hade beställt present från Krimskrams och pysslat två kort såklart :)




fredag 15 juni 2012

Bullmamma

Häromdagen stod bullbak på programmet - inte mycket som slår nybakade kanelbullar och ett glas mjölk :)



torsdag 14 juni 2012

3D-boll

Jag är ledig även denna veckan ut innan jag börjar jobba på måndag. Så härligt att ha tid att fixa och pyssla. T.o.m. symaskinen har åkt fram denna veckan. Jag har påbörjat ett lapptäcksprojekt och häromdagen avslutade jag den här bollen. Originalet (i bakgrunden) sydde mamma på 80-talet till mig och med den som mall har jag nu lyckats göra en egen :) Tyget är diverse stuvbitar som jag haft liggande länge i min tyglåda - roligt att de kom till användning.






onsdag 13 juni 2012

Inspiration till trädgården

Idag har jag gödslat lite och fyllt på med jord i pallkragarna samt sått lite sommarblommor. Hoppas det tar sig. Medan jag väntar på att få skörda inspireras jag av dessa bilder...







Bilder från här, härhär och här.

tisdag 12 juni 2012

30-årsfesten IV

Jag hade visst missat flera nya roliga filmer inför 30-årsfesten i höst. Biljetterna är tydligen helt slut - jag håller hårt i våra :) Kan inte bli annat än succé!





måndag 11 juni 2012

Skulpturer

I början av juni var jag på invigningen av Borås Internationella Skulpturbiennal 2012, tillsammans med fina vänner. Efter invigningstal och lunch gick vi på en kort skulpturvandring. Borås har verkligen blivit ett namn när det gäller skulpturer och årets biennal bjuder på många fina verk. Passa på att gå en vandring, biennalen pågår ända fram till 16 september och vandringarna, som är gratis, hålls tisdagar kl 18, onsdagar kl 15 och lördagar kl 14.











Missa inte Peter Apelgrens presentation av skulpturerna!

fredag 8 juni 2012

Fabulöst fynd!

Ett av fynden på Ullared häromdagen var helt klart boken Fabulös keramik. Har bläddrat i den i bokaffären flera gånger och läser författarens blogg ofta. När jag hittade den för 79 kronor var det bara att slå till. Perfekt inspiration till ev. kommande keramikpyssel.





torsdag 7 juni 2012

Odling

För några veckor sedan planterade vi i våra pallkragar. Det verkar dessvärre inte som allt växer lika bra som förra året, men hoppas det tar sig. Rödbetor, morot och sallad var lite av vad vi sådde.