onsdag 29 december 2010

Flytt

Packning pågår just nu tillsammans med uppsamling av vatten efter ytterligare vattenläcka, lite pluggande och lite ledigt. Om några dagar börjar flytten. Roligt!

tisdag 28 december 2010

Annandag jul

På Annandag jul blev det traditionellt biobesök. Vi såg Änglagård 3 och jag blev positivt överraskad, tycker den var riktigt bra!

måndag 27 december 2010

Juldagen

Juldagen bjöd på härlig släktträff. Alltid lika roligt när vi kan träffas nästan allihop. Dessutom blev det premiärtur på längdskidorna - skoj. Hoppas på många fler skidturer innan snön försvinner.

tisdag 21 december 2010

Cartolina

För er med iPhones missa inte den här finfina appen. För en liten kostnad får man nio olika julmotiv som man kan skicka som mms eller mail. Finns även en originalapp som är perfekt för t ex grattishälsningar eller bara när man vill säga hej. Ladda ner här!





bilder från cartolina.com

måndag 20 december 2010

Julklappsinslagning

Årets julklappspapper är gammalt inspirationsmaterial, närmare bestämt en slaktad Acne Paper. Snyggt och miljövänligt. Med lite egengjorda etiketter, snören och den fina tejpen blir det sjyssta paket.









söndag 19 december 2010

Frisk

Färdig med hostande och snorande och redo för ny vecka imorn. De fina blommorna jag fick av P i fredags hjälpte nog till litegrann tror jag...



lördag 18 december 2010

Musikhjälpen

Ni lyssnar väl på Musikhjälpen och hjälper till att samla in pengar?! Dygnet runt på p3 t o m imorn. Jag har önskat en låt och bidragit med en liten slant...

fredag 17 december 2010

Julkort

Trots att jag började julkortspysslet för flera veckor sedan var jag ute i sista stund igår och la dom på lådan. Och jag var nog inte ensam för jag fick trycka i min påse i den överfulla lådan. Men nu hoppas jag att hälsningarna kommer fram innan julafton :)



torsdag 16 december 2010

Förkyld. Igen.

En andra förkylning var ju inte lika kul som en andra vinst. Har nu spenderat två dagar nedbäddad hostandes och snorandes. Ikväll skulle vi sett Sunset Boulevard på GöteborgsOperan, det gick som tur var att boka om. Hoppas att jag frisknar till snart, under tiden stannar jag i sängen och kollar in Leilas Jul...

tisdag 14 december 2010

Jag vann! Igen

Helt otroligt - två vinster på mindre än två veckor. Man kanske skulle köpa sig en trisslott när turen verkar vara med en. Idag blev jag några bokstäver rikare genom en tävling här!



Bild från barnvanligt.nu

måndag 13 december 2010

Lucia

Lucia är verkligen en av mina favorithögtider. Stämningsfull musik, ljus och värme. Det har även blivit tradition att gå till Gustav Adolfskyrkan och lyssna på Luciakören, Borås brassband och Borås Lucia.



Såhär vackra var Luciatåget i kyrkan igår.



För 25 år sen på Lucia såg jag ut såhär när jag var tärna i lilluciatåget som åkte efter Borås Lucia.

söndag 12 december 2010

Adventspaket 3/4

Tre fina Marimekko-block öppnade jag idag i mitt tredje advents-paket.

lördag 11 december 2010

Gå bort-paket

Strax åker vi till Växjö på glöggparty. Jag fixade ett litet paket innehållandes nybakade skurna pepparkakor och årets glöggskiva till värdparet.

fredag 10 december 2010

Julklapp

Jag har redan fått en julklapp - finfina pennnor från Muji inhandlade av J i London. Perfekt inför nästa termins antecknande om läkemedel och sjukdomar. Trevlig helg!

torsdag 9 december 2010

Silversmide

Helgen spederades sågandes, filandes och lödandes. Två dagar senare hade jag lyckats göra en ring och några berlocker. Silversmide är kul!



Många timmar med filen blev det.



Här sandpappras det.



Viktigt med paus i form av pepparkaksätning.



Mer filande av K.



En ring.



Tre berlocker.

onsdag 8 december 2010

Adventspaket 2/4

I det andra adventspaketet fanns frågespelet Qube - nu blir det tävling hemma!

tisdag 7 december 2010

Pysselkonkurrens

Det är inte bara jag som pysslar hemma. P barrikerar just nu hela vardagsrumsbordet där han bygger ett vallarbord. Kan ju vara bra att ha, eller?!

måndag 6 december 2010

Lussebullar

Jag beslutade mig för att skippa lussekattsbaket i år då jag upptäckte att jag hade bullar kvar i frysen sedan förra året ;) Istället testade jag ett recept från senaste numret av Hus & Hem: Saffransbullar med mandelmassa och apelsin. Fantastiskt goda, annat vore ju konstigt med massor av smör, mandelmassa och socker i fyllningen :)



söndag 5 december 2010

Jag vann!

Tjoho! Jag som aldrig vinner kråpade ihop en allitteration och lyckades kamma hem den här underbara ekorren i Tovelisas djurkalender.



Efterlyses: Ester. Egensinnig, ettrig elvaårig ekorre. E-posta!

Illustration: Tovelisa

fredag 3 december 2010

Sticky

Igår var jag och mamma på Textilmuseet och testade att sticka pulsvärmare i gamla fina stickmaskiner. Riktigt roligt, nu ska jag bara klippa till och filta ihop dom. Att sedan gå en sväng bland alla garner och maskiner var verkligen inspirerande.







torsdag 2 december 2010

Glöggmys 2010



Klicka på bilden för att lyssna på min jul-spotify-lista för 2010!

Bild från johnér.se

onsdag 1 december 2010

Julklappstips!

Med 24 dagar kvar till julafton passar jag på att tipsa om min favoritbutik för inköp av årets julklappar!

Banner julklappar

Dörrkrans

Hade först inte tänkt göra nån krans iår eftersom vi är i flyttagen, men när jag gick förbi mossan på ICA ropade den på mig ;) Och det är ju faktiskt en hel månad till flytt, och det är trevligt att mötas av en fin krans på dörren när man kommer hem. Sagt och gjort!