söndag 31 januari 2010

31 januaridagar



1: jullov 2: 90-årskalas 3: museum 4: yoga 5: mer kalas 6: fika 7: tapas 8: utflykt 9: promenad 10: ikea 11: baka 12: pyssel 13: skåne 14: kusiner 15: bil 16: 30-årsfest 17: vila 18: skola 19: fika 20: bio 21: föreläsning 22: sittining 23: 3D-bio 24: tvättmaskin 25: massage 26: sjuk 27: sova 28: vila 29: plugga 30: planering 31: familjelunch...

fredag 29 januari 2010

Litet paket

Det här lilla paketet med två Stig Lindberg-handdukar bytte jag till mig mot en tvättmaskin. Yes!

måndag 25 januari 2010

Tre plus sju

Är lika med två kort till förra veckans två födelsedagsbarn.



En liten kille som blev tre!



Och en liten tjej som blev sju!



Kolla speciellt in det här finfina frimärket som fick pryda sjuåringens kort.

söndag 24 januari 2010

Sågning pågår



Jag kände på mig att innehållet i ett visst paket i julklappsleken på jobbet för några år sedan var nåt speciellt. Och mycket riktigt: en fogsvans. Har använts flitigt sen dess. Fortsättning följer...

lördag 23 januari 2010

More crap

En av mina favoritinköp under höstens Londonbesök är den här mappen "More Crap". Speciellt roligt eftersom P kallar allt som kommer i närheten av Scrapbooking, just crap. Jag har en till som heter "Other Crap" och en som heter "Total Crap".

fredag 22 januari 2010

Helg igen

Den här veckan gick väldigt snabbt. En massa nya intryck som snurrar i skallen, men det känns toppen att ha börjat min nya väg. Här kommer en fin bild - hoppas ni får en härlig helg!

torsdag 21 januari 2010

Senaste pysslet

Nu pysslar jag även på dagtid. Som ny student fick jag göra mig en namnskylt häromdagen, den har dock inte burits så flitigt...

fredag 15 januari 2010

Trevlig helg!

Trevlig helg till er alla. Jag ska vila upp mig efter några intensiva dagar hos kusin och kusinbarn i Skåne. Imorgon trettioårsfest och på måndag börjar allvaret!

onsdag 13 januari 2010

Ny tavla

Äntligen har jag fixat ram till planschen jag köpte på Moderna Museet i höstas.

tisdag 12 januari 2010

Berömda kärlekspar på resa

Omväxling till kommande studentlitteratur kommer den här boken bli som jag beställde häromdagen. Kulturhistoria och reseguide i ett. Ser speciellt fram emot att läsa om Ingrid Bergman och Roberto Rossellinis tio dagar på Amalfikusten.

måndag 11 januari 2010

Montering pågår

Efter IKEA-besöket igår inhandlades bl a fyra överhyllor till våra bokhyllor i arbetsrummet. Och eftersom jag fortfarande har jullov tog jag på mig rollen som ihopmonterare av denna 30-åring.



IKEAmontering är inte min starka sia. Men man lär sig, om inte annat att öva på tålamodet.



Det gäller att ha ordning på grejerna.



En klar. Three to go.

söndag 10 januari 2010

Old news

I den här snygga korgen, som jag fyndade på GeKås för länge sen, samlar vi gamla tidningar till pappersinsamlingen.

lördag 9 januari 2010

Byt strumpor!

Det finns många sätt man kan göra en insats på. Genom att köpa de har coola strumporna från Happy Socks ger man samtidigt ett bidrag till Friends. Bra va?

torsdag 7 januari 2010

29 yesterday!

Det här kortet har jag inte gjort själv, köpte det i London, men jag tycker det är så snyggt så det får ett eget inlägg. Skickade det till årets första 30-årsfirare, det lär bli några stycken i år (bl a jag själv)...



Grattis Jennie!

onsdag 6 januari 2010

Besök på Textilmuseet

Jag ville inte missa utställningen "Barbie — still going strong" på Textilmuseet så sista dagen tog jag mig dig i sällskap av mamma. Det var en liten utställning med rosa tema men rolig att se. Jag fick många påminnelser om mina egna Barbiedockor som numera ligger nerpackade i lådor på nån vind.





Dessutom visas nu en utställning av 2009 års pristagare av Nordic Award in Textile: Silja Puranen. Hennes fotoavtryck på återanvända textilier var både obehagliga och vackra. Verkligen värt ett besök. Har inte sett något liknande tidigare.

måndag 4 januari 2010

Flower Loom

Minns ni att jag pratade om en Flower Loom för ett tag sen? Nej, knappt jag heller. Men strax innan jul var jag på Vävkompaniet och inspirerades och där hade dom denna fiffiga lilla grej. Så jag slog till och tillverkade en massa blommor som jag ska använda till nåt. Vet dock inte riktigt vad än. Kanske den där capen tillslut?




fredag 1 januari 2010

Nyårsafton

En lugn nyårsafton hemma på tu man hand. Med god mat och dryck.



Leilas glöggmartini



Jordärtskockssoppan var så god så den tog slut snabbt



Guld, svart och turkos dukning



Helstekt oxfilé med underbar parmesanpotatis och gorgonzolasås



Pannacotta med jordgubbssås



Champagne



Hapy New Year!

PusselPyssel

Av snälla A fick jag ett väldigt roligt pussel i julklapp. Inget vanligt pussel. Utan ett "tvärtom-pussel": Ett wasgij. Man ska pussla ihop det som händer utanför bilden på pusslet.