tisdag 30 september 2008

Barncancerfonden

Idag har jag skänkt en slant till Barncancerfonden. Hittade den här bloggen och då var det svårt att låta bli att bidra. Gör det du också!

söndag 28 september 2008

TV-tips!

Om det är nån som inte upptäckt världens bästa TV-serie ännu så kanske det här inlägget kan hjälpa till. I torsdags hade säsong 5 premiär i USA så nu kan man äntligen se fram emot nya avsnitt. Och säsongpremiärens dubbelavsnitt gjorde mig inte besviken. Jag pratar såklart om Greys Anatomy.

Bokfrossa!

Trängdes med massor av bokmässebesökare idag. Gick nästan vilse bland alla montrar men lyckades b la ta mig mellan ett intressant samtal i Norrbottens monter med Åsa Larsson, via ett kort föredrag av Martina Haag till Paolo Robertos härliga berättande om sina fastrars mat. Däremellan besök i en massa olika montrar och inhandlande av böcker samt signering av några. Ser fram emot många långa höstkvällar med härlig läsning...

lördag 27 september 2008

Glögg!

Ja jag vet, det är tre månader kvar till jul, så ett glögginlägg här på bloggen kanske är lite för tidigt. Men jag fick syn på Blossas årgångsglöggs design på bloggen the dieline och kunde inte låta bli. 2008 års årgångsglögg är alltså en blåbärsglögg. Designen som alltid utmärkt. Ska bli spännande att smaka. Lanseras 3:e november så håll ut :-) Så här skriver Blossa på sin hemsida:

"BLOSSA 08 är julens smak 2008. En glödande årgångsglögg, namngiven efter året den kom till. BLOSSA 08 har en frisk smak av blåbär med en ton av kryddnejlika. De blåröda bären från våra nordiska skogar skänker värme i juletider. Servera glöggen varm upphälld i ett glas som gör den vackra färgen rättvisa. Njut av en gammal tradition i modern tappning."


bild från Blossa

Anna Ternhem

Anna Ternheim släpper ny platta i november, det ser jag verkligen fram emot. Om man inte orkar vänta kan man gå in på Annas hemsida, där kan man b la ladda ner låten "What have I done", alldeles gratis. Lyssna här också...

bild från annaternheim.com

höstpyssel

Det är tacksamt att bo i Borås när det är utförsäljning. Vilket det ofta är här. Idag har jag varit på Spiras utförsäljning, där brukar man alltid kunna fynda tyger, kuddfodral och andra roliga saker med spiras mönstrade tyger. Idag blev det en bunt stuvar och några småsaker som skulle kunna bli julklappar om några månader. Jag klädde om en stol med det ena tyget och även balkongstolarna fick ny kostym. Tror det blir en nya gardin också...

Ett besök på Hjärterums rea resulterade även i två nya kuddar till soffan...

torsdag 25 september 2008

kärlek, oliver & timjan

Måste passa på att tipsa om en gammal kokbok - Kärlek, oliver och timjan. Egentligen är den inte min utan Patrik köpte den på en bokrea, men det är nog mest jag som använder den. Har som sagt haft den ett tag men först nu börjat titta i den ordentligt. Och det finns recept på hur mycket goda rätter som helst. Har lagat b la kikärtsgryta, vegetarisk lasagne och en god citronkyckling. Kan verkligen rekommendera denna bok till kokbokssamlingen. På tal om böcker är det ju bokmässa i helgen, tänkte ta mig iväg till Göteborg...

bild från adlibris.se

roliga saker...

Dessa fantastiskt fina små flikarna att markera viktiga saker med hittade jag via ffffound.com en otrolig källa till inspiration. Verkar dock som om de bara går att beställa från Korea. Men jag ska presentera dom för A som köper in kontorsmaterial på jobbet :-)

bild från ffffound.com

måndag 22 september 2008

Kulturnyheter :-)

Den fina skulpturen Catafalque av konstnären Sean Henry, som finns utanför Högskolan i Borås blir kvar. Härligt!

"Catafalque handlar om vår plats i världsalltet. Jag försöker förstå vad vi gör och varför vi finns till. Det är tankar som hela tiden finns med mig"
Sean Henry


bild från boras.se

Sia

Har ni sett Lindex nya reklam? Där spelar dom den mest fantastiska låt jag hört på länge. Efter lite googlande fick jag reda på att låten heter "Electric Bird" och framförs av Sia. Jag håller nu på att lyssna in mig på hennes två senaste album, och det låter lovande :-)

Lyssna på låten här!

söndag 21 september 2008

Fem myror...

Förra veckan gav jag bort samlingsboxen av "Fem Myror är fler än Fyra Elefanter" i doppresent. Har ni sett att Lindex har ursöta barnkläder med samma tema? Hur fina som helst och perfekta presenter till alla som har små barn!


bild från stockholmfashionweek.se

I kräftans vän-krets :-)

Helgens höjdpunkt. Kräftskiva i goda vänners lag. Musiktävling, dans och sång. Perfekt helgsysselsättning. Fest är ju också alltid en anledning till pyssel. I lördags hade vi dubbla sånghäften vilket innebär dubbelt så många roliga sånger (och dubbelt så mycket snaps?)...

onsdag 17 september 2008

Boktips för mörka höstkvällar...

Har precis börjat på den sista av Maria Ernestams böcker (fast egentligen nummer två i ordningen) "Busters öron". Har läst hennes andra tre böcker och tyckte verkligen om dem jättemycket, speciellt "Caipirinha med Döden" men också "Kleopatras kam", som verkligen bjöd på en överraskande upplösning. Igår var dessutom Maria på Stadsteatern och pratade om sitt författarskap, väldigt intressant och roligt...

bild från forum

måndag 15 september 2008

Helgpyssel...

...det har varit väldigt lugnt på blogg-fronten ett tag. Får bli ändring på det nu tycker jag. Här kommer lite pyssel från helgen. Var på dop och kalas i de småländska skogarna. Så jag gjorde lite olika omslagspapper och kort.