torsdag 24 juli 2008

en liten försmak

Tillbaka i soliga Borås. Håller just nu på att gå igenom alla bilder, men här kommer en liten film sålänge...


Zebror i Masai Mara

måndag 14 juli 2008

nairobi och annat...

Tankte att jag kunde skriva en liten rapport om min resa hittills. Befinner mig nu pa fina Panafric hotell i Nairobi. Vi kom hit i eftemiddags efter en veckas safari, som har varit fantastisk. Vi borjade med battur i Lake Naivasha dar vi sag bla flodhastar och mangder av pelikaner, vidare till Lake Nakuru som bjod pa fler upplevelser, vi tittade bla pa noshorningar och babianer. I fredags anlande vi till masai mara och oldarpoi camp, som visade sig vara en liten taltcamping. Sa det blev att prova pa vildmarksliv. Det var riktigt trevligt, pa kvallarna horde vi lejonen och hyenorna. Campen drivs bla av tre masajer sa vi har lart oss bade sanger pa swahili och en massa om masajernas kultur. Vi var ute pa flera game drives och redan forsta dagen sag vi tio lejon - vilken uplevelse! Foljande dagar har vi aven sett bla elefanter, mangder av zebror och gnur, giraffer och flodhastar. Vi har aven varit pa besok i en majaby och varit pa vandringssafari. Idag gjorde vi ett besok pa Karen Blixenmuseet har i Nairobi. Imorgon bar det av till Lamu for en veckas sol och bad. Aterkommer med bilder nar jag ar hemma, det finns en del kan jag lova :)

måndag 7 juli 2008

Filmtips!

Filmtips för regniga sommardagar: There will be blood och PS I Love you...

bilder från imdb.com

söndag 6 juli 2008

Drömmar...

Man kanske skulle bygga sig ett hus. Kolla in dessa från Willa Nordic. Bara några av många fantastiska hus...

bilder från willa nordic

lördag 5 juli 2008

Semester

Äntligen semester! Kunde inte kommit mer lägligt. Nu ska jag njuta av min lediga veckor. Ska bli fantastiskt. Firade igår med god mat och gott vin. Idag har jag fixat det sista inför resan, förutom de kenyanska pengarna, för de var slut på Forex. Men det får lösa sig på Landvetter. Nu är det bara två dagar kvar. Vi har fått rapport från vår resesäljare på JK Safaris (som varit nere några veckor i Kenya men nu kommit hem) att lejonen är utplacerade. Så det är bara att åka! Trevlig sommar tills vi ses igen...

bild från johnér (som vanligt)

onsdag 2 juli 2008

Out of Africa

Jag såg om Out of Africa igår, den var underbar! Kommer inte ihåg att den var så bra sista jag såg den. Boken går det sämre med, har inte ens kommit halvvägs. Men filmen kan jag verkligen rekommendera. Såg när jag googlade att us vogue hade ett fotoreportage i juni 2007, inspirerat av just Out of Africa med Keira Knightley. Många fina bilder. Och snart är jag där :-)


bilder från movieposter.com & us vogue

sandaler minsann

Upptäckte att jag inte hade några sandaler, och nu börjar det ju bli varmt om fötterna. Och har man ingen tid att gå i affärer så får man ju handla på nätet. Upptäckte brandos.se. Väldigt bra sida, man kan se alla skor i alla möjliga vinklar. Fri frakt och fria returer hade dom också. Jag slog till på ett par från Bronx, i svart och skinn. Fick dom idag, jättesköna!

bild från brandos.se